Αυστηρό μήνυμα Σταϊνμάιερ – Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης βίζας για τους Τούρκους

09/08/2016 | 16:51

Δεν τίθεται θέμα απελευθέρωσης του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες υπό τις παρούσες συνθήκες, τονίζει ο Γερμανός υπουργός ΕξωτερικώνΦρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος ωστόσο αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο τηςΤουρκίας στο ΝΑΤΟ και θεωρεί ότι στη συζήτηση για την απόπειρα πραξικοπήματος έχει υποβαθμιστεί το γεγονός ότι οι επίδοξοι πραξικοπηματίες χρησιμοποίησαν βία εναντίων των πολιτών και του Κοινοβουλίου.

«Η απελευθέρωση της βίζας θα γίνει όταν θα εκπληρωθούν οι σχετικοί όροι», δηλώνει ο κ. Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild και προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Αναφερόμενος πάντως στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τονίζει μεν ότι η γερμανική κυβέρνηση τοποθετήθηκε από την αρχή με σαφήνεια σε ό,τι αφορά τις συλλήψεις δασκάλων, δικαστών και δημοσιογράφων και εξακολουθεί να το κάνει, αλλά επισήμανε ότι, παρόλη τη δικαιολογημένη κριτική για τα μέτρα που λαμβάνονται, «πρέπει να αναγνωρίσουμε – και αυτό υποβαθμίζεται στην γερμανική συζήτηση – ότι εκείνοι που επιχείρησαν το πραξικόπημα επιτέθηκαν με μεγάλη αγριότητα εναντίον πολιτών και εναντίον του Κοινοβουλίου».

Κληθείς να σχολιάσει υποθέσεις που θέλουν τη Ρωσία να προσφέρει στην Τουρκία την εναλλακτική μιας στρατιωτικής συμμαχίας εκτός ΝΑΤΟ, ο Σταϊνμάιερ εκτιμά ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική συμμαχία ασφάλειας για την Τουρκία. «Η Τουρκία είναι σημαντικός εταίρος του ΝΑΤΟ και πρέπει να παραμείνει έτσι», τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τραμπ λέει ότι ο Μασκ θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες αν χρηματοδοτήσει τους Δημοκρατικούς υποψηφίους

Σεισμός στο Άγιο Όρος: «Προειδοποίηση» Λέκκα, ζημιές σε μοναστήρια, ένας τραυματίας – Έκκληση Πολιτικής Προστασίας

Υρώ Μανέ: «Ο κόσμος κατάλαβε ότι η Καίτη Κωνσταντίνου ήταν ένα καθαρό πλάσμα σ’ αυτόν τον χώρο»

Η AEGEAN στέλνει νέο αεροσκάφος στη Νάξο μετά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης ΟΑ017 για Αθήνα

Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών στο Μάτι: Ο αγώνας συνεχίζεται

Συνελήφθη 73χρονος εμπρηστής στη Βοιωτία – Έβαλε φωτιά σε δυο διαφορετικά σημεία!

Ιωάννα Μαλέσκου: «Δεν τον ακολουθώ στα social media, δεν με ενδιαφέρει η άποψη του Στέφανου Κωνσταντινίδη»

Στη Γαλλία ο Κυρ. Μητσοτάκης για την 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς