Ρωσία-covid-19: Καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής

13/05/2021 | 18:56

Η Ρωσία κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορονοϊού, όπως έγραψε σήμερα η εφημερίδα Kommersant επικαλούμενη τις αρχές της περιοχής Ουλιανόφσκ.

Το περιφερειακό παράρτημα του εθνικού παρατηρητηρίου δημόσιας υγείας Rospotrebnadzor ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει 16 κρούσματα της ινδικής παραλλαγής μεταξύ ινδών φοιτητών στο πανεπιστήμιο Ulyanovsk State, που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Ο Ντιλιάρ Κακίμοφ, αξιωματούχος του παρατηρητηρίου, δήλωσε στην Kommersant ότι οι φοιτητές τέθηκαν σε καραντίνα και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Τατιάνα Γκολίκοβα είχε δηλώσει νωρίτερα ότι η χώρα δεν είχε καταγράψει κρούσματα της παραλλαγής αυτής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία τον περασμένο χρόνο, χαρακτηρίζεται παγκόσμιας ανησυχίας με κάποιες προκαταρκτικές μελέτες να δείχνουν ότι εξαπλώνεται πιο εύκολα.

Η Ινδία βρίσκεται σε βαθιά κρίση σε αυτό το κύμα της πανδημίας με περίπου 350.000 νέα κρούσματα και 4.000 θανάτους να καταγράφονται καθημερινά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Ισραήλ o ΥΠΕΞ της Γερμανίας για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του

Πώς το Ελληνικό FBI χάλασε την “παρέα της Πάτρας” που πωλούσε κοκαΐνη και έκλεβε αυτοκίνητα

Μπάσκετ: Επέστρεψε στην GBL ο Ηρακλής

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Προτεραιότητά μου είναι το μωρό και η οικογένειά μου»

Γάζα: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σε ισραηλινό πλήγμα στη Χαν Γιούνις

Πόσα αποξηραμένα δαμάσκηνα επιτρέπεται να τρώτε την ημέρα

Βασίλης Μπισμπίκης για Δέσποινα Βανδή: Θα τη σκηνοθετήσω

Μπάμπα: «Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τη φετινή σεζόν – Αδιαμφισβήτητος θρύλος ο Βιεϊρίνια»