Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα

25/09/2021 | 14:32

Ποτάμια λάβας έρρεαν από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα προκαλώντας εκρήξεις, που ήταν ορατές στον σκοτεινό ουρανό, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα, όπου το αεροδρόμιο έκλεισε, καθώς η εκρηκτική δραστηριότητα εντάθηκε και εισήλθε στην πιο έντονη φάση της έως τώρα.

Από την περασμένη Κυριακή, που ξεκίνησε η έκρηξη του ηφαιστείου στο μικρό νησί του Ατλαντικού, το Κούμπρε Βιέχα έχει εκτοξεύσει χιλιάδες τόνους λάβας, έχει καταστρέψει εκατοντάδες σπίτια και έχει αναγκάσει σχεδόν 6000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι αρχές ανέφεραν σήμερα ότι οι 160 άνθρωποι που απομακρύνθηκαν από τρεις πόλεις χθες δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις οικίες τους για να πάρουν τα υπάρχοντά τους, λόγω της «εξέλιξης της ηφαιστειακής δραστηριότητας».

Ειδικοί λένε πως το ηφαίστειο έχει εισέλθει σε μια νέα εκρηκτική φάση.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα του νησιού Aena έκανε σήμερα γνωστό ότι το αεροδρόμιο έκλεισε.

«Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα δεν λειτουργεί λόγω της συσσώρευσης τέφρας. Επιχειρήσεις καθαρισμού έχουν ξεκινήσει, όμως η κατάσταση ενδέχεται να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή», έγραψε στο Twitter.

 

ΑΜΠΕ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ