Αυστραλία: Εκτός νόμου θα θέσει τον ναζιστικό χαιρετισμό η πολιτεία Βικτόρια

20/03/2023 | 09:53

 

Πέρυσι, η Βικτόρια έγινε η πρώτη πολιτεία στην Αυστραλία που απαγόρευσε τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας.

Η κυβέρνηση στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας ανακοίνωσε σήμερα πως ετοιμάζεται να επεκτείνει τη νομοθεσία που απαγορεύει τη δημόσια επίδειξη της ναζιστικής σβάστικας, ώστε να συμπεριλάβει τον ναζιστικό χαιρετισμό, έπειτα από επεισόδια ανάμεσα σε νεοναζί και διαδηλωτές υπέρ των δικαιωμάτων των τρανστζέντερ στη Μελβούρνη το σαββατοκύριακο.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας αυτής της Αυστραλίας, η Τζάκλιν Σάιμς, εξήγησε πως η κυβέρνηση θα προωθήσει με ταχείες διαδικασίες τη διεύρυνση της νομοθεσίας, αν και αναγνώρισε πως μπορεί να χρειαστούν μήνες για να τεθεί σε ισχύ η νέα διάταξη.

«Θα εξετάσουμε το πώς μπορεί να γίνει με προσοχή, θα διαβουλευτούμε με διάφορες οργανώσεις και θα έχουμε περισσότερα να πούμε για τις λεπτομέρειες» κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το μέτρο, ανέφερε η κυρία Σάιμς σε ανακοίνωσή της που αναμετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AAP.

Περίπου 30 νεοναζί έκαναν πορεία στη Μελβούρνη υψώνοντας επανειλημμένα τα χέρια στον ναζιστικό χαιρετισμό μπροστά στο κοινοβούλιο της Βικτόριας προχθές Σάββατο. Έγιναν τρεις συλλήψεις κατά τη διαδήλωση, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας.

https://www.in.gr/

Πρώτος Έρωτας
13/05/2025 | 11:02

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ”ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΝΩΣΗΣ”: ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ!

Δημοψήφισμα για το ευρώ προτείνει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ – Του επιβλήθηκε ποινή 18μηνης φυλάκισης με αναστολή

Μαθαίνει αντιπάλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ελλάδα

Τηλεόραση: Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τρίτης 

Ο πιο εύκολος δρόμος…είναι ο πεζόδρομος ΦΩΤΟ

Διώκεται 38χρονος για εκδικητική πορνογραφία

Διήμερο γεμάτο αθλητισμό,  πάθος και συμμετοχή στο Μεσολόγγι