Οι δύο όμηροι που η Χαμάς δήλωσε ότι απελευθέρωσε «για ανθρωπιστικούς λόγους» κατονομάστηκαν από την οργάνωση ως οι Ισραηλινές Νουρίτ Γιτζάκ (Nurit Yitzhak) και Γιότσβεντ Λίφσιτς (Yochved Lifshitz), μεταδίδει ο Guardian.
Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η απελευθέρωση των δύο ομήρων από τη Χαμάς και είναι άγνωστο το πού βρίσκονται οι γυναίκες. Ορισμένες αναρτήσεις στα social media αναφέρουν ότι οι γυναίκες είχαν φτάσει λίγο νωρίτερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου.
Η Χαμάς, σε δήλωση του Αμπού Ομπέιντα, εκπρόσωπος των ένοπλων Ταξιαρχιών της Αλ-Κασάμ, είπε τις απελευθέρωσαν λόγω «επιτακτικής ανθρωπιστικής ανάγκης και κακής κατάστασης της υγείας τους». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι προσπάθησαν να τις απελευθερώσουν την περασμένη Παρασκευή αλλά το Ισραήλ αρνήθηκε.
Το Ισραήλ διέψευσε κατηγορηματικά τη Χαμάς.
newsit.gr
