Μέση Ανατολή: Επίθεση με πυροβολισμούς στο κονβόι που μετέφερε τον Μαχμούντ Αμπάς

07/11/2023 | 17:10

Επίθεση με πυροβολισμούς κατά του κονβόι που μετέφερε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σημειώθηκε σήμερα Τρίτη (7.11.2023) αργά το μεσημέρι στη Γάζα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, πήγε σήμερα στη Δυτική Όχθη στη Γάζα για μια συνάντηση εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που συγκλονίζει εδώ και έναν μήνα τη Μέση Ανατολή.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από το πρακτορείο EHA MEDYA, το οποίο μετέδωσε και την είδηση, ακούγονται οι πυροβολισμοί κατά ριπάς από την οργάνωση ενώ ένας φρουρός του Μαχμούντ Αμπάς έπεσε νεκρός, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα «Παιδιά του Abu Jandel» έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαχμούντ Αμπάς να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά του Ισραήλ για την προστασία της Γάζας.

Πιο αναλυτικά, η οργάνωση «Παιδιά του Abu Jandel» έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της και ισχυρίζεται ότι είναι μέλη του μηχανισμού ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής στη Δυτική Όχθη. 

Στη δήλωσή τους, που βγήκε χθες στη δημοσιότητα, έδωσαν τελεσίγραφο 24 ωρών στον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώσει ανοιχτά ότι είναι σε πόλεμο με την ισραηλινή κατοχή, διαφορετικά θα κάνουν ανταρσία.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται