Το Ισραήλ καλεί τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη

30/11/2023 | 21:05

Η ισραηλινή κυβέρνηση κάλεσε σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη, μετά από δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Σάντσεθ δήλωσε ότι, με δεδομένο τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα, αμφιβάλλει αν το Ισραήλ σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι αποδεκτή.

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών, Έλι Κοέν, να καλέσει τον Ισπανό πρέσβη για να του επιδώσει επίπληξη «μετά την επαίσχυντη δήλωση που έκανε ο Ισπανός πρωθυπουργός την ίδια μέρα που τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν Ισραηλινούς στην πρωτεύουσά μας, την Ιερουσαλήμ».

Δύο ένοπλοι της Χαμάς σκότωσαν τρεις ανθρώπους σε μια στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ κατά τις πρωινές ώρες.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Καρυστιανού: Είχα έτοιμη την ομιλία μου, αλλά δεν ήθελαν να μιλήσω και αποχώρησα από τη συγκέντρωση για τα Τέμπη – Δείτε βίντεο