Συνταγή για τα πιο νόστιμα πασχαλινά τσουρέκια!

12/04/2017 | 15:43

Τα τσουρέκια είναι από τα πρώτα που κατέχουν εξέχουσα θέση στα περισσότερα πασχαλινά τραπέζια γι΄αυτό αν εσείς θέλετε να τα φτιάξετε μόνες σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή.

 

ΥΛΙΚΑ:
• 2.800 γρ. αλεύρι
• 8 αυγά ολόκληρα και 2 κρόκους
• 2 κούπες γάλα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 500 γραμμ. μαργαρίνη
• 1 κούπα σπορέλαιο
• 2 κουταλάκια αλάτι
• 3 βανίλιες
• 2 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
• 8 γραμ. μαχλεπι
• 8 γραμ. κακουλέ

Για το χυλό μπυρομαγιάς:
• αλεύρι
• 200 γραμ. φρέσκια μαγιά
• 1 κούπα χλιαρό νερό

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό ή γάλα και προσθέτουμε σιγά σιγά 1 κούπα αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα τον χυλό και σκεπάζουμε για 1 ώρα.
• Παίρνουμε μια μεγάλη λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλεύρι. Κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλάτι, το μαχλέπι, το κακουλέ και το ξύσμα από τα πορτοκάλια.
• Χτυπάμε καλά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε μέσα τον χυμό πορτοκαλιού.
• Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη μαργαρίνη μαζί με το λάδι μας. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και καλό βούτυρο.
• Ζεσταίνουμε το γάλα μόνο του, τόσο όσο να αντέχουν τα χέρια μας.

• Τώρα ρίχνουμε μέσα στην λεκάνη με το αλεύρι την μαγιά, μετά το μείγμα με τα αυγά, το γάλα χλιαρό και από το κατσαρολάκι με την μαργαρίνη/λάδι το μισό και παραπάνω.
• Ζυμώνουμε καλά, κυκλικά πάντα, από έξω προς τα μέσα.
• Στο τέλος, ρίχνουμε και την υπόλοιπη μαργαρίνη με το λάδι από το κατσαρολάκι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το ζύμωμα.
• Σκεπάζουμε με λαδόκολα και τυλίγουμε με σακούλα την λεκάνη μας και από πάνω βάζουμε μια κουβέρτα. Αφήνουμε 2 ώρες να φουσκώσει η ζύμη μας.
• Ανοίγουμε, ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε ακόμα 1 ώρα να φουσκώσει.
• Πλέκουμε τα τσουρέκια μας ό,τι σχέδιο θέλουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, περίπου 30 λεπτά.
• Χτυπάμε ένα αυγό με 1 κουταλάκι γάλα  και αλείφουμε τα τσουρέκια μας. Ρίχνουμε από πάνω σουσάμι ή αμύγδαλα.
• Ψήνουμε στους 170°c στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν περίπου 35 έως 45 λεπτά. Αναλόγως το σχέδιο που θα πλάσουμε.

Καλό Πάσχα!

 

Πάτρα: Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και όπλισε πιστόλι σε βάρος του

Θλίψη στην Πάτρα: “Εφυγε” στα 52 του ο γνωστός δικηγόρος Σπύρος Σορβατζιώτης – Το Σάββατο η κηδεία του

Καραμπόλα στην Πατρών-Πύργου – Επτά τραυματίες, ανάμεσά τους δύο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ)

Πάτρα: ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο γνωστού εμπόρου! Στο έδαφος ο άνδρας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τραγωδία στην Καποδιστρίου – Βρέθηκε νεκρός 50χρονος στον ακάλυπτο πολυκατοικίας (ΦΩΤΟ)

Κύπελλο: Ο Ολυμπιακός διέλυσε τον Βόλο με πρώτο κανόνι… τον Γιάρεμτσουκ!

Μια έκρηξη σε οικοδομή προκάλεσε το μακελειό στα Βορίζια – Πάνω από 2.000 σφαίρες έπεσαν – Κλείνουν σχολεία – Πανικός στα νοσοκομεία

Κουνάβης – Κατσιγιάννης αντιμέτωποι για την προεδρία της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας – Ποιοι τους στηρίζουν