Η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις κατά Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη

01/02/2024 | 22:17

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα την επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών εποίκων που κατηγορούνται για βιαιότητες σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου οι βιαιότητες έχουν αυξηθεί στο περιθώριο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι κυρώσεις αυτές υιοθετούνται στο πλαίσιο ενός διατάγματος του προέδρου Μπάιντεν που εκδόθηκε σήμερα και έχει στόχο να επιβάλλει κυρώσεις σε πρόσωπα που κατηγορούνται για επιθέσεις ή “τρομοκρατικές ενέργειες” ή “που υπονομεύουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια” στο έδαφος αυτό, διευκρίνισαν οι αξιωματούχοι.

Πρώτος σύμμαχος του Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σταματούν να καταδικάζουν τις βιαιότητες εβραίων εποίκων κατά Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και προτρέπουν τις ισραηλινές αρχές να φροντίσουν να μπει τέλος σε αυτές και να οδηγήσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης.

Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις στοχεύουν αρχικά τέσσερα πρόσωπα, στα οποία θα απαγορευτεί η παραμονή στις ΗΠΑ και θα δεσμευτούν τυχόν περιουσιακά τους στοιχεία, δήλωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη ανακοινώσει περιορισμούς στην έκδοση βίζας κατά Ισραηλινών εξτρεμιστών εποίκων αλλά εδώ πρόκειται για τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις.

Η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ένθερμους υπέρμαχους της εποικιστικής δραστηριότητας, εκ των οποίων ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη.

Η Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος κατεχόμενο από το 1967 από το Ισραήλ, συγκλονίζεται από την αναζωπύρωση της βίας από τότε που άρχισε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος ξέσπασε μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο ισραηλινό έδαφος την 7η Οκτωβρίου.

ertnews.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ

Πάτρα: Σφράγισμα 30 ημερών σε κατάστημα – Βρέθηκε ανήλικη μαζί με την ενήλικη αδερφή της, τι υποστηρίζει η μητέρα τους – ΕΓΓΡΑΦΑ