Οι χώρες της Βαλτικής κλήτευσαν τους επιτετραμμένους των πρεσβειών της Ρωσίας μετά το θάνατο Ναβάλνι

19/02/2024 | 22:20

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Εσθονίας, της Λετονίας και της Λιθουανίας κλήτευσαν τους επιτετραμμένους των πρεσβειών της Ρωσίας, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις γύρω από τις συνθήκες θανάτου του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Αξιωματούχοι των τριών κυβερνήσεων κατέστησαν νωρίτερα σαφές πως θεωρούν υπεύθυνο το Κρεμλίνο για τον θάνατο του Ναβάλνι και κάλεσαν τη Μόσχα να παραδώσει τη σορό στην οικογένειά του.

Σε κοινή τους δήλωση, οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών της Βαλτικής επέκριναν επίσης τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, υποστηρίζοντας πως δεν θα είναι «ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», καθώς ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν διεκδικεί την επανεκλογή του χωρίς ουσιαστικά να έχει αντίπαλο. Οι εκλογές στερούνται δημοκρατικής νομιμοποίησης, υπογραμμίζουν.

Η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία τόνισαν επίσης ότι δεν αναγνωρίζουν την εκλογική διαδικασία και τα αποτελέσματα στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας.

Τον Ρώσο πρεσβευτή της χώρας του, κάλεσε και ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να του επιδώσει διαμαρτυρία για το θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με οπαδικά κίνητρα – Άγρια επίθεση από μέλη καρναβαλικού πληρώματος σε δύο νεαρά άτομα, τους έστειλαν στο νοσοκομείο