Πεντανόστιμα μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

02/06/2017 | 20:56

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ κοσκινισμένο
Καρύδια 150 γρ ψιλοκομμένα
Βούτυρο 250 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 200 γρ
Καστανή ζάχαρη 200 γρ
Αυγά 2 μεγάλα
Νιφάδες βρώμης 300 γρ
Αλάτι 1 πρέζα
Ξηρή μαγιά στιγμής 1/2 φακελάκι
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Σόδα μαγειρικής 1 κουταλάκι γλυκού

Για την γέμιση και την επικάλυψη

Πραλίνα φουντουκιού 450 γρ
Κουβερτούρα 300 γρ

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, την σόδα μαζί και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.Προσθέτουμε τα αυγά κι ανακατεύουμε καλά.Προσθέτουμε την βανίλια, το μείγμα με το αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Βάζουμε την βρώμη και το καρύδι ψιλοκομμένο και με απαλές  κινήσεις ανακατεύουμε.Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος αυγού και τα πατάμε με το χέρι να γίνουν ελαφρώς επίπεδα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες κι αραδιάζουμε τα μπισκότα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά,  μέχρι να πάρουν  χρώμα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ενώνουμε δυο-δυο τα μπισκότα βάζοντας πραλίνα ενδιάμεσα. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και βουτάμε τα γεμιστά μπισκότα  μέχρι την μέση. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει καλά η κουβερτούρα και είμαστε έτοιμοι να τα απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ