Προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για την Σμύρνη – “Ο τόπος που οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα”

10/03/2024 | 21:19

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πάλι τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, αυτή την φορά σε ομιλία του στη Σμύρνη.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σμύρνη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για μια πόλη από αποτελεί τον «τον τόπο της νίκης του εθνικού αγώνα», που «οδήγησε τον εχθρό στη θάλασσα». 

Το εθνικιστικό κρεσέντο Ερντογάν συνεχίστηκε καθώς τόνισε επίσης πως είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στο «μαργαριτάρι του Αιγαίου» που «πριν από έναν αιώνα απαλλάχθηκε από τον εχθρό, αλλά δεν μπορούσε να απαλλαγεί από τους φτωχούς του συγγενείς».

Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις Ερντογάν γίνονται λίγες ώρες προτού  συναντηθούν στην Άγκυρα η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο Τούρκος ομόλογός της Μπουράκ Ακτσαπάρ.

Στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, καθώς και οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις.

 

ΠΗΓΗ

 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»