Φιλιππίνες: Νεκρή 80χρονη και τραυματίες από κατάρρευση εξώστη σε εκκλησία με 400 πιστούς – Αποδίδεται σε τερμίτες

14/02/2024 | 10:08

Εξώστης καθολικής εκκλησίας κατέρρευσε, προκαλώντας τον θάνατο ηλικιωμένης γυναίκας και τραυματίζοντας 63 κατά τη διάρκεια Λειτουργίας στις Φιλιππίνες την οποία παρακολουθούσαν 400 άτομα, για την «Τετάρτη των τεφρών», θρησκευτική γιορτή της Καθολικής Εκκλησίας που σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής.

Η 80χρονη γυναίκα εξέπνευσε από τα τραύματά της στο στήθος σε τοπικό νοσοκομείο, κοντά στη Μανίλα.

Η ξύλινη στοά της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου του Αποστόλου, ηλικίας 30 ετών, είχε αποδυναμωθεί από τερμίτες και υποχώρησε κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, προφανώς λόγω του πρόσθετου βάρους, «βυθίζοντας» τους εκκλησιαζόμενους στο ισόγειο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Αξιωματούχοι του κτιρίου της πόλης ανακάλυψαν ότι ένα τμήμα της κατασκευής που κατέρρευσε ήταν μολυσμένο με τερμίτες, ενώ φαινόταν μια χαρά από έξω. Δεν ξέραμε ότι τρώγεται από μέσα», είπε μάρτυρας.

Τα άλλα θύματα, ηλικιωμένοι στην πλειονότητα, υπέστησαν μώλωπες και άλλα τραύματα.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δήμαρχος Άρθουρ Ρόμπς στη σελίδα του στο Facebook έδειχναν μέρος του ξύλινου μπαλκονιού να κρέμεται λιγότερο από ένα μέτρο (3,3 πόδια) από το ισόγειο, το οποίο ήταν γεμάτο με στασίδια εκκλησίας, σπασμένες πλαστικές καρέκλες και συντρίμμια.

Κίτρινη ταινία της αστυνομίας τοποθετήθηκε στο μπροστινό μέρος του κτιρίου, που χτίστηκε το 1994.

Φιλιππίνες: Νεκρή 80χρονη και τραυματίες από κατάρρευση εξώστη σε εκκλησία με 400 πιστούς – Αποδίδεται σε τερμίτες

Πηγή: AFP

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ