Ο Μπάιντεν αποκαλεί παλαβό πουτ… γιο τον Πούτιν σε εκδήλωση με παρόντες δωρητές των Δημοκρατικών

22/02/2024 | 07:28

Ο Τζο Μπάιντεν καταφέρθηκε χθες Τετάρτη εναντίον του Βλαντίμιρ Πούτιν με υβριστικό τρόπο, κατατάσσοντάς τον ανάμεσα στις «υπαρξιακές απειλές» για την ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια) στην οποία συναντήθηκε με δωρητές του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ εξαπέλυσε επίσης φραστική επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του με τον οποίο γενικά αναμένεται πως θα αναμετρηθεί ξανά στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

«Η υπαρξιακή απειλή είναι η κλιματική αλλαγή. Υπάρχουν επίσης αυτός ο παλαβός σκύλας γιος (σ.σ. ‘crazy SOB’), ο Πούτιν και άλλες, και πάντα πρέπει να ανησυχούμε για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου, όμως η υπαρξιακή απειλή για την ανθρωπότητα είναι η κλιματική αλλαγή», ανέφερε ο Δημοκρατικός πρόεδρος, 81 ετών, υποψήφιος για την επανεκλογή του, σε σύντομη ομιλία του, με παρούσα ολιγομελή ομάδα δημοσιογράφων.

Το ακρώνυμο τριών γραμμάτων που χρησιμοποίησε ο κ. Μπάιντεν παραπέμπει στη φράση «son of a bitch» (που μπορεί να αποδοθεί ως «σκύλας γιος» ή «πουτ… γιος» στα ελληνικά).

Καταφέρθηκε εξάλλου εναντίον του προκατόχου του στην προεδρία, του κ. Τραμπ, με αφορμή την αντίδρασή του στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή.

Ο Ρεπουμπλικάνος παρομοίασε προχθές τα προβλήματά του με την αμερικανική δικαιοσύνη με τον διωγμό του ρώσου αντιπολιτευόμενου.

«Αν σας έλεγα εγώ τίποτα τέτοιο πριν από 10 ή 15 χρόνια, θα νομίζατε όλοι πως χρειάζομαι εγκλεισμό» σε ψυχιατρείο, πέταξε ο κ. Μπάιντεν. «Δεν ξέρω πώς διάολο του ήρθε», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει στο παρελθόν τον ρώσο ομόλογό του «χασάπη» και «εγκληματία πολέμου».

Διεμήνυσε πως αύριο Παρασκευή θα ανακοινώσει νέες, «μείζονες» κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Κατηγορεί προσωπικά τον ρώσο ομόλογό του και τους «τραμπούκους» του για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου.

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατηγορία δυτικών πολιτικών πως για τον θάνατο του αντιπολιτευόμενου ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τζο Μπάιντεν, που φέρεται να βρίζει πολύ κατ’ ιδίαν, είχε χρησιμοποιήσει την ίδια έκφραση, «son of a bitch», αντιδρώντας σε ερώτηση που τού υπέβαλε δημοσιογράφος του Fox News, του τηλεοπτικού δικτύου που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2022, πιθανόν χωρίς να συνειδητοποιεί πως το μικρόφωνό του παρέμενε ανοικτό.

https://www.zougla.gr/

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Πάτρα: “Πέσιμο” της ΑΑΔΕ για παράνομη πώληση καρναβαλικών στολών – Σφράγισαν κατάστημα (ΦΩΤΟ)