Ρωσικά ΜΜΕ έγραψαν ότι πέθανε ο βασιλιάς Κάρολος – Διέψευσε η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας

18/03/2024 | 18:23

Η βρετανική πρεσβεία της Ουκρανίας αναγκάστηκε να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ είναι ζωντανός, αφού ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι πέθανε.

Μια σειρά από ρωσικούς ειδησεογραφικούς ιστότοπους και οι σχετικοί λογαριασμοί τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι ο βασιλιάς πέθανε σε ηλικία 75 ετών ως αποτέλεσμα επιπλοκών από καρκίνο, «επικαλούμενοι ανώνυμες πηγές μέσων ενημέρωσης».

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτό συνέβη καθώς κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα μιας σαφώς ψεύτικης δήλωσης από τα «Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ» που ανέφερε τον «απροσδόκητο θάνατο» του Καρόλου.

Το κανάλι της βρετανικής πρεσβείας στο Telegram ανάρτησε ανακοίνωση στα ρωσικά για να τονίσει ότι οι αναφορές ήταν ψεύτικες: «Οι αναφορές για τον θάνατο του βασιλιά Κάρολου Γ’ της Μεγάλης Βρετανίας είναι ψεύτικες» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. Ανάλογο μήνυμα εξέδωσε και η βρετανική πρεσβεία στην Ουκρανία.

Τα πρώτα πρακτορεία που δημοσίευσαν την ψεύτικη αναφορά ήταν το Sputnik, το Readkovka και το Mash ωστόσο, αργότερα διόρθωσαν τις αναρτήσεις τους.

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)