Την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Π. Σάντσεθ θα ανακοινώσει πότε θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος

17/05/2024 | 22:56

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε ότι θα ανακοινώσει την προσεχή Τετάρτη την ημερομηνία που η χώρα του θα αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος, γεγονός που αποκλείει να γίνει αυτή η αναγνώριση στις 21 Μαΐου.

«Είμαστε σε διαδικασία συντονισμού με άλλες χώρες», είπε ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός, εξηγώντας για ποιον λόγο η Ισπανία δεν θα προχωρήσει στην αναγνώριση αυτήν την Τρίτη, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. Την περασμένη εβδομάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό ραδιόφωνο ο Μπορέλ είπε ότι ενημερώθηκε από τον Ισπανό υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες ότι η ημερομηνία που επιλέχθηκε ήταν η 21η Μαΐου.

Ο Σάντσεθ δεν διευκρίνισε με ποιες χώρες συζητά το θέμα η κυβέρνησή του. Τον Μάρτιο ωστόσο είχε δώσει στη δημοσιότητα μια κοινή ανακοίνωση με τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Σλοβενίας και της Μάλτας όπου ανέφεραν ότι πρόθεσή τους είναι να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Την Τρίτη, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Μίχαλ Μάρτιν επιβεβαίωσε ότι το Δουβλίνο θα προχωρήσει στην αναγνώριση «πριν από το τέλος του μήνα», χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Νεκρός 56χρονος στο σπίτι του