Νεπάλ: Συνετρίβη κατά την απογείωση αεροπλάνο με 19 επιβαίνοντες – Σώθηκε μόνο ο κυβερνήτης

24/07/2024 | 12:57

Αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Saurya Airlines συνετρίβη κατά την απογείωσή του στην πρωτεύουσα Κατμαντού του Νεπάλ, ανέφερε σήμερα η Kathmandu Post.

Δεκαεννέα άνθρωποι επέβαιναν στο αεροπλάνο που είχε προορισμό την Ποκάρα και οι δεκαοκτώ είναι νεκροί σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

«Μόνον ο κυβερνήτης διασώθηκε ζωντανός και λαμβάνει φροντίδα σε νοσοκομείο», δήλωσε παράλληλα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου Τριμπουβάν του Κατμαντού Τετζ Μπαχαντούρ Πουντιάλ.

Η εφημερίδα Kathmandu Post ανέφερε νωρίτερα ότι 5 πτώματα είχαν ανασυρθεί από το σημείο του δυστυχήματος.

Το αεροπλάνο έπιασε φωτιά αφού εξετράπη της πορείας του στον διάδρομο (απογείωσης) στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και συνετρίβη σε έκταση ανατολικά του διαδρόμου, διευκρίνισε ο Τακούρι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το αεροδρόμιο έκλεισε προσωρινά.

Η αεροπορική εταιρεία Saurya Airlines, εκτελεί εσωτερικές πτήσεις στο Νεπάλ με δύο Bombardier CRJ-200 περιφερειακά αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Flight Radar 24.

Το Νεπάλ έχει επικριθεί για χαμηλά επίπεδα αεροπορικής ασφάλειας, και σχεδόν 350 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε συντριβές αεροπλάνων ή ελικοπτέρων στην χώρα αυτή των Ιμαλαΐων από το 2000.

Το πιο θανατηφόρο δυστύχημα σημειώθηκε το 1992, όταν Airbus των Pakistan International Airlines συνετρίβη σε λόφο καθώς προσέγγιζε το Κατμαντού, στοιχίζοντας τη ζωή σε 167 ανθρώπους.

Πιο πρόσφατα, τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή αεροπλάνου των αερογραμμών Yeti τον Ιανουάριο του 2023, η οποία αποδόθηκε σε σφάλμα των πιλότων.

https://www.newsbomb.gr/

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Πάτρα: Στις φλόγες σπίτι στην Περιβόλα – Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τσικνοπέμπτη στην Πάτρα: Δεν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές εκδηλώσεις, κανονικά οι πρωινές

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Πάτρα: Γερό τρακάρισμα στα Μποζαΐτικα – Ενεπλάκησαν τρία οχήματα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Καταγγελία-σοκ από μητέρα αυτιστικού παιδιού – Εκπαιδευτικός του έριξε χαστούκια – Δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 34χρονης από την Πάτρα δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό – Τι έδειξε η Ιατροδικαστική

Πάτρα: Μπήκε σπίτι του, τον απείλησε με όπλο και τον χτύπησε για να καταθέσει ψέμματα στις Αρχές!