Βόρεια Κορέα: Έστειλε ξανά μπαλόνια γεμάτα με σκουπίδια στη Νότια Κορέα

24/07/2024 | 21:53

Μπαλόνια από τη Βόρεια Κορέα γεμάτα σκουπίδια έπεσαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο της Νότιας Κορέας, όπως ανέφερε σήμερα (24/7) η προεδρική φρουρά.

Τα σκουπίδια που μετέφεραν τα μπαλόνια εντοπίστηκαν στην περιοχή γύρω από το κυβερνητικό συγκρότημα στην περιοχή Γιονγκσάν, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπηρεσία ασφαλείας.

Τα αντικείμενα που περιέχονταν στα μπαλόνια δεν περιελάμβαναν παράγοντες μόλυνσης ή άλλους κινδύνους, ανέφερε.

Δεν είναι σαφές αν ο πρόεδρος Γιουν Σουκ Γέολ βρισκόταν στο κυβερνητικό συγκρότημα σήμερα.

Από τον Μάιο, η Βόρεια Κορέα στέλνει σποραδικά εκατοντάδες μπαλόνια που περιέχουν διάφορα σκουπίδια στην άλλη πλευρά των βαριά οχυρωμένων συνόρων με τον Νότο, με αποτέλεσμα ο στρατός της Νότιας Κορέας να ξαναρχίσει τις μεταδόσεις μηνυμάτων από μεγάφωνα με στόχο τον Βορρά.

Ο Κο Σεόκ-νοχ, κάτοικος του Παζού, ανησυχεί για τα μπαλόνια που πετάνε πάνω από τη συνοριακή πόλη η οποία βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας περίπου από τη Σεούλ.

“Είναι άβολο για εμάς όταν έρχονται τα μπαλόνια. Είναι σκουπίδια αυτά που έρχονται”, δήλωσε ο Κο στο Reuters.

Τα μπαλόνια έχουν προκαλέσει επίσης ευρύτερα προβλήματα και τον περασμένο μήνα διέκοψαν για λίγο τη λειτουργία του Ίντσεον, του πέμπτου πιο πολυσύχναστου διεθνούς αεροδρομίου στον κόσμο και σημαντικού μεταφορικού κόμβου.

Ο Βορράς έχει πει πως ανταποδίδει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία προπαγάνδας από Βορειοκορεάτες από αυτομόλησαν και ακτιβιστές στον Νότο, που στέλνουν τακτικά μπαλόνια που περιέχουν φυλλάδια κατά της Πιονγκγιάνγκ, μαζί με τρόφιμα, φάρμακα, χρήματα και στικάκια USB με βιντεοκλίπ μουσικής K-pop και τηλεοπτικές σειρές.

Η Βόρεια Κορέα είχε στείλει άλλη μια παρτίδα μπαλονιών γεμάτων σκουπίδια νωρίτερα σήμερα, επιβεβαίωσε ο νοτιοκορεατικός στρατός.

“Με τους ανέμους να στρέφονται τώρα δυτικά, τα ύποπτα μπαλόνια με σκουπίδια με στόχο τον Νότο κινούνται προς το βόρειο τμήμα της (επαρχίας) Γκιεόνγκι”, ανέφερε το Κοινό Επιτελείο Στρατού (JUS).

Από το 2022, το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα βρίσκεται στη Γιονγκσάν, μια κεντρική συνοικία της Σεούλ, αφού ο πρόεδρος Γιουν έσπασε μια παράδοση δεκαετιών και μετακόμισε εκεί από τον πιο απομονωμένο Κυανό Οίκο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο