Νετανιάχου: Επονείδιστη η απόφαση του Λονδίνου να αναστείλει κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων

03/09/2024 | 22:01

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ότι η βρετανική κυβέρνηση έλαβε μια «επονείδιστη απόφαση» αναστέλλοντας κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ, λόγω των ανησυχιών ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Η απόφαση, η οποία ήρθε μια ημέρα αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Γάζα, καταγγέλθηκε γρήγορα από αρκετούς Ισραηλινούς υπουργούς.

«Αυτή η επαίσχυντη απόφαση δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να νικήσει τη Χαμάς, μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο 1.200 ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 14 Βρετανών υπηκόων», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων πέντε Βρετανούς πολίτες. Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, μιας συμμαχικής δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στη βαρβαρότητα, η λανθασμένη απόφαση της Βρετανίας θα ενθαρρύνει μόνο τη Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει το κοινό μας μέλλον», κατέληξε.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)