Γερμανία: Εστιατόριο σέρβιρε πίτσα με… κοκαΐνη – Η κινηματογραφική σύλληψη

23/10/2024 | 15:50

Έφοδο σε πιτσαρία στην δυτική Γερμανία πραγματοποίησε η αστυνομία, καθώς φέρεται να σέρβιρε κοκαΐνη στους πελάτες, όταν παρήγγειλαν το προϊόν με το νούμερο 40 του μενού.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το σχέδιο τον Μάρτιο από επιθεωρητές τροφίμων και οι αξιωματικοί της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών άρχισαν να παρακολουθούν το εστιατόριο, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθυντής ποινικών υποθέσεων Michael Graf von Moltke.

Όταν η αστυνομία πήγε να συλλάβει τον υπεύθυνο της πιτσαρίας στο διαμέρισμά του, ο 36χρονος φέρεται να πέταξε από το παράθυρο μια σακούλα με ναρκωτικά, η οποία «έπεσε κατευθείαν στην αγκαλιά των αστυνομικών», ανέφερε η αστυνομία του Ντίσελντορφ.

Τι εντόπισε η αστυνομία

Η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα 1,6 κιλά κοκαΐνης, 400 γραμμάρια κάνναβης και 268.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία λίγες ημέρες αργότερα, και άνοιξε ξανά το εστιατόριό του και συνέχισε να πουλάει τον συνδυασμό ναρκωτικών και πίτσας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν την ευκαιρία για να διερευνήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού της πιτσαρίας με ναρκωτικά, γεγονός που τους οδήγησε στη σύλληψη ενός κυκλώματος ναρκωτικών στη δυτική Γερμανία εβδομάδες αργότερα.

Έφοδος σε φυτείες κάνναβης

Περίπου 150 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε δύο φυτείες κάνναβης – μία στο Mönchengladbach, στα δυτικά του Ντίσελντορφ, όπου βρέθηκαν 300 φυτά, και μία άλλη στο Solingen, στα ανατολικά της πόλης, όπου βρέθηκαν 60 φυτά.

Πραγματοποιήθηκαν επίσης έφοδοι στα σπίτια και τις επιχειρήσεις 12 υπόπτων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας 22χρονος που θεωρείται ύποπτος ως επικεφαλής της επιχείρησης ναρκωτικών.

Η αστυνομία βρήκε επίσης όπλα, χρήματα και ακριβά ρολόγια κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Το «νούμερο 40» η πίτσα με την κοκαΐνη

Ο διευθυντής της πιτσαρίας συνελήφθη εκ νέου ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα και παραμένει υπό κράτηση. «Η νούμερο 40 ήταν μία από τις πίτσες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις», δήλωσε ο κ. Moltke.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα το όνομα άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην επιχείρηση ναρκωτικών, ούτε την τιμή του συνδυασμού πίτσας και κοκαΐνης.

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης