Ανέστειλαν την αποχή οι φύλακες των αρχαιολογικών χώρων

31/12/2015 | 23:54

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης (ΠΕΥΦΑ) αρχαιολογικών χώρων αποφάσισε την προσωρινή αναστολή της αποχής κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες.

Έτσι αποκαθίσταται η κανονική λειτουργία τους, αρχής γενομένης από το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2016.

Η ΠΕΥΦΑ είχε κηρύξει αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω της κατάργησης της υπερωριακής αποζημίωσης του κλάδου με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε πριν από 15 ημέρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη δέσμευση του υπουργού Πολιτισμού, Αρ. Μπαλτά και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκη, ότι θα επαναφέρουν με νομοθετική ρύθμιση την προσαύξηση κατά 25% στην παροχή εργασίας πέραν του πενθημέρου, για το φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, το συντομότερο δυνατόν.

Για το ίδιο θέμα θετική ήταν και η παρέμβαση του Σ. Φάμελου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη