Μαλλιά κουβάρια στον ΣΕΒ για το ασφαλιστικό

14/01/2016 | 02:40

Ενόχληση και δυσφορία έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο η συμφωνία για το ασφαλιστικό που έσπευσαν να υπογράψουν με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών δημιουργεί μεγάλη αναστάτωση στην αγορά, αφού επιβαρύνει τις επιχειρήσεις σε μία περίοδο ύφεσης, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος απολύσεων και συρρίκνωσης των επιχειρήσεων.

Ακούγεται ότι ήδη οι κύριοι Παπαλεξόπουλος, Θεοδωρόπουλος και Φουρλής δεν κρύβουν τον θυμό τους για την πρωτοβουλία του κ. Φέσσα που χωρίς διαβούλευση με κανέναν προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά για την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Μεγάλη αναστάτωση επίσης δημιουργείται στον χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αντί να τους δοθούν κίνητρα για να επιβιώσουν στις αντίξοες συνθήκες, επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος, το οποίο και αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να αντιμετωπίσουν.

Την ίδια ώρα, βοά στην κυριολεξία η αγορά ότι κάποιοι εκ των εκπροσώπων των εργοδοτών πήραν συγκεκριμένα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση προκειμένου να συμφωνήσουν στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η υπόθεση των εργοδοτικών εισφορών ενδέχεται να προκαλέσει μεγάλες εξελίξεις στην πυραμίδα του ΣΕΒ.

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της