Μυτιλήνη: Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κατά πέντε εργαζόμενων σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

14/01/2016 | 19:39

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα.
Οι δυο από αυτούς είναι μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής με υπηκοότητα Δανίας και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.
Όπως είναι γνωστό, οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις.
Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.
Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου