«Βουλιάζει» από πρόσφυγες η Μυτιλήνη

25/01/2016 | 01:17

Ο καλός καιρός και ο φόβος ότι θα κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα οδηγεί εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες να διακινδυνεύσουν το πέρασμα διά θαλάσσης από τις απέναντι τουρκικές ακτές στη Λέσβο. 

Έως τις 09.00 το πρωί της Παρασκευής στο κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια είχαν ταυτοποιηθεί 2.240 άτομα. 

Στο νησί, συνολικά, υπολογίζονται σε 4.500 οι ταυτοποιημένοι μετανάστες και πρόσφυγες που δεν μπορούσαν να φύγουν το περασμένο 48ωρο λόγω της απεργίας των εργαζομένων στην ακτοπλοΐα. 

Πολλοί από αυτούς θα φύγουν σήμερα στις 18.00 με έκτακτο δρομολόγιο του «Ελευθέριος Βενιζέλος», αλλά και με το πλοίο της γραμμής στις 20.00. 

Εν τω μεταξύ, από το πρωί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αποβιβάζονται στις ακτές, ιδιαίτερα νότια της πόλης της Μυτιλήνης, κατά εκατοντάδες, ανεβάζοντας στα ύψη τον αριθμό των φυγάδων από τους πολέμους της Ανατολής, οι οποίοι αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη.

Μαρμελάδα κεράσι
20/06/2025 | 08:02

Φιλιππίδης: Σήμερα η απολογία για τις 2 απόπειρες βιασμού

«Ο Παναθηναϊκός σε προχωρημένες επαφές με Τζαμπαρί Πάρκερ» σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα

ΑΣΕΠ: Πρεμιέρα σήμερα του ηλεκτρονικού γραπτού διαγωνισμού

ΣΚΑΪ: Τα πρόσωπα και οι σκέψεις για τη νέα σεζόν – Ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται

Ενδοοικογενειακή βία: Κλώτσησε την έγκυο σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους

Πύργος: Από τον γάμο στο τελευταίο αντίο – Η απίστευτη τραγωδία για τον 23χρονο Σάββα

«Soft Ghosting»: Όταν εξαφανίζεται αλλά συνεχίζει να βλέπει τα stories σου

Ποιοι έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση της “Ομάδας Αλήθειας” ΦΩΤΟ