Εντοπίστηκαν τεράστιες ποσότητες παράνομο τσίπουρο

29/01/2016 | 14:56

Στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση  Λάρισας και την Τελωνειακή Υπηρεσία του νομού, διενέργησαν την 22-01-2016, έλεγχο σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών το χονδρικό εμπόριο τυροκομικών προϊόντων και οίνων – ποτών, στον Τύρναβο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια του έλεγχου βρέθηκαν στην αποθήκη της επιχείρησης βρέθηκαν δεκαέξι (16) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 2.250 κιλά, που περιείχαν συνολικά 18.590 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο) και σε υπό κατασκευή οινοποιείο εντοπίστηκαν εννέα (9) δεξαμενές χωρητικότητας από 5.000 έως 25.000 κιλά, οποίες περιείχαν συνολικά 66.610 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Επιπλέον, στο αποστακτήριο βρέθηκαν τέσσερις (4) λέβητες απόσταξης (διήμεροι αποσταγματοποιοί) και σε παρακείμενη αποθήκη σαράντα οκτώ (48) δεξαμενές χωρητικότητας από 300 έως 10.000 κιλά, οι οποίες περιείχαν συνολικά 219.323 κιλά αποστάγματος (τσίπουρο).

Από το Τελωνείο Λάρισας δεσμεύτηκαν συνολικά (304.483) κιλά τσίπουρο καθώς επίσης και τα βιβλία της επιχείρησης, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής των ποσοτήτων του τσίπουρου, να εξακριβωθούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, ενώ σχετικά δείγματα απεστάλησαν στην Χημική Υπηρεσία Λάρισας για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα τους.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

 

 

Στα Δικαστήρια η κόντρα σπουδαστών και διευθύντριας νοσηλευτικής σχολής του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας – Την κατηγορούν για αλλοίωση γραπτών

Στρατιωτικός αμυντικός εξοπλισμός και προσωπικό από τη Δυτική Ελλάδα μεταφέρθηκε στην Κρήτη

Εκδηλώσεις σήμερα για τον ήρωα του ΄21 Οδυσσέα Ανδρούτσο ΦΩΤΟ

Τι απαντά ο Τούρκος υπ. Τουρισμού μετά την οργή για τις φωτογραφίες του σε πολυτελείς διακοπές στην Ελλάδα – Στοιχίζουν 120.000 την εβδομάδα

Ανταλλαγή βιβλίων στην παιδική χαρά της Τριών Ναυάρχων, ακούγοντας παραμύθια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού – «Αυτοσυγκράτηση στην Μέση Ανατολή»

Ρεάλ Οβιέδο – Μιράντες 3-1 παρ. (2-1 κ.δ): Επέστρεψαν στη La Liga μετά από 24 χρόνια οι Αστουριανοί

Πάτρα: Αντιπολεμική συγκέντρωση τη Δευτέρα το απόγευμα