Πιλοτικό πρόγραμμα για 17 δήμους με μακροχρόνια ανεργία

30/01/2016 | 22:33

Σειρά δράσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το δημαρχείοΠεράματος, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί του Σαββάτου.Ο πρωθυπουργός που έγινε δεκτός από το δήμαρχο της Πόλης Γιάννη Λαγουδάκη, συνοδεύεται από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα,τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την έναρξη πιλοτικού προγράμματος για 17 δήμους με μεγάλους δείκτες με μακροχρόνια ανεργία, μεταξύ των οποίων και το Πέραμα. Ο κ Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση ξεκινά άμεσα έργα στην περιοχή- διάνοιξη έργων και έργα υποδομής ειδικά στο Άνω Πέραμα- με την βοήθεια του υπουργείου Άμυνας και της ΜΟΜΑ.

Ακόμη, έκανε αναφορά στην επαναλειτουργία του ανοικτού κολυμβητηρίου της πόλης και στην προσφορά δωρεάν γευμάτων, στο πλαίσιο της δράσης «Ζεστό Γεύμα» στα σχολεία της περιοχής. Πάραλληλα, προανήγγειλε αλλαγή του απαιτούμενου αριθμού ενσήμων για την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων εργαζόμενων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην ένταξη των βαρέων και ανθιυγιεινών.

Δεν υπάρχουν ξεχασμένες περιοχές, πάντα υπάρχουν τρόποι να στηρίξεις τους πιο αδύναμους δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.  

Επίσης, αναφερόμενος στο Πέραμα είπε ότι είναι μια περιοχή “όπου συνυπάρχουν πολλές κοινωνικές ομάδες”. “Δεν θα το αφήσουμε στα χέρια της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών ομάδων” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο συμβάν στη νέα Πατρών Πύργου – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: Ο καθηγητής Στέφανος Σκαρπέλος είναι ο άνδρας που πνίγηκε στα Βραχνέικα

Πλαζ Πάτρας: “Χρυσή” διάρρηξη – Έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου και άρπαξαν χρήματα και πανάκριβο ρολόι!

Η Τροχαία έκοψε την Πάτρα στα δύο! Συνθήκες κυκλοφοριακής “κόλασης” μέχρι την Κυριακή το βράδυ

Πάτρα: Μέσα σε 3 μήνες… έχασε τη “μάχη”!

Τέλος στο θρίλερ σε Πάτρα και Κ. Αχαΐα με τον 13χρονο που εξαφανίστηκε – Πού και γιατί κρυβόταν – ΝΕΟΤΕΡΑ

‘Εκοψαν μέρα μεσημέρι την Κορίνθου-Κυκλοφοριακή κόλαση στο κέντρο της Πάτρας-Αποκλείστηκε και η Κανακάρη από χαλασμένο λεωφορείο-ΦΩΤΟ

Αχαΐα – Θρίλερ με 13χρονο: Πήρε το ΙΧ του πατέρα του και εξαφανίστηκε – Έχουν “σηκωθεί” ακόμη και drone για τον εντοπισμό του