Απεργία από σήμερα των εργαζομένων στα λιμάνια

16/02/2016 | 07:30

Απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Όπως λένε, «αντιστέκονται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και ιδιαίτερα στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ».

Οι λιμενεργάτες καταγγέλλουν «τις μεθοδεύσεις και τα πολιτικά και νομικά πραξικοπήματα που συντελούνται στη διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ και σηματοδοτούν την ίδια διαδικασία και για τον ΟΛΘ».

Την Τρίτη οργανώνουν συμβολικό αποκλεισμό στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ Πειραιά από τις 7 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την Τετάρτη στις 11.30πμ θα πραγματοποιήσουν παλλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τα πολιτικά κόμματα.

Στη 48ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών Ελλάδος (ΟΦΕ), ενώ τη συμπαράστασή του δήλωσε και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Πάτρα: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες αναισθησιολόγος και νοσηλευτής για τον θάνατο της 27χρονης Δώρας

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας