Εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα Τρίκαλα – ΒΙΝΤΕΟ

24/02/2016 | 11:00

Στα Τρίκαλα έχουν εγκλωβιστεί 7 λεωφορεία με συνολικά 418 πρόσφυγες, προερχόμενοι από το λιμάνι του Πειραιά. Παραμένουν σε χώρο στάσης λεωφορείων και ταξιδιωτών, κοντά στη γέφυρα του Πηνειού στο Μουργκάνι Καλαμπάκας.

Ο τελικός προορισμός τους ήταν η Ειδομένη, αλλά λόγω του ότι τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα, τα λεωφορεία σταμάτησαν στη στάση από τη Δευτέρα το απόγευμα.

Στο χώρο διάφοροι ιδιώτες, επιχειρηματίες, απεσταλμένοι επιχειρήσεων, εθελόντριες του ΕΕΣ και μοίραζαν από μόνοι τους τρόφιμα (γάλατα, ψωμί, ξηρά τροφή κ.α.).

Το ένα από τα 7 λεωφορεία είναι μόνο Αφγανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι, ενώ οι μισοί πρόσφυγες είναι μικρά παιδιά. Στην κάμερα του trikalaola.gr μιλούν οι ίδιοι οι πρόσφυγε για το δράμα που ζουν, ιδιώτες και άλλοι που μοίραζαν τα τρόφιμα.

Η Αστυνομία απλά είναι εκεί για να επιβλέπει το χώρο, ενώ με το ΕΚΑΒ έχουν μεταφερθεί στο Κ.Υ. Καλαμπάκας πάνω από 10 άτομα για διάφορες παθήσεις, κυρίως μικρά παιδιά. Σημειωτέο πως ακόμη και η Αστυνομία μοίραζε είδη πρώτης ανάγκης.

Ένας Αφγανός πρόσφυγας, εξιστορεί στην κάμερα πως οι Ταλιμπάν έσφαξαν τον 18χρονο γιό του, ενώ ένας άλλος δείχνει τα γεμάτα θραύσματα πόδια του, όταν έσκασε η βόμβα σε κοντινή απόσταση που έριξε αεροπλάνο.

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Ένας από τους κορυφαίους Αχαιούς αθλητές είναι ο άνδρας που βρέθηκε νεκρός στην Πλαζ

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου

Πάτρα: Η πόλη έχασε τον μηχανοδηγό της! Θρήνος για τον ξαφνικό θάνατό του

Nέα απόφαση: Ποιες περιοχές της Πάτρας και της Δυτ. Αχαΐας κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ΛΙΣΤΑ

Πάτρα: Κάθονταν στην αυλή και τους έπεσε στο κεφάλι ένα δένδρο – Τρεις τραυματίες