Μπρουσκέτες με βραστή γαλοπούλα και γραβιέρα Κρήτης

23/09/2018 | 19:43

Όταν θέλετε να φτιάξετε ένα σνακ στα γρήγορα οι μπρουσκέτες είναι ιδανική εναλλακτική αφού αρκεί μια φέτα ψωμί και απλά υλικά που σίγουρα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας και το ψυγείο. Ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα τους ταιριάζει πολύ.

Υλικά

Για το σερβίρισμα

1 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο (μπαγιάτικο)
1 σκελίδα σκόρδο
200γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
200γρ. γαλοπούλα βραστή
φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
λίγο ελαιόλαδο
μερικά ντοματίνια
χοντρό αλάτι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200ºC στο γκριλ. Αφαιρείτε τις γωνίες από το ψωμί και το κόβετε σε φέτες ίσιες ή λοξές όπως προτιμάτε.

Κόβετε μία σκελίδα σκόρδο στη μέση και με αυτά τα δύο κομμάτια αλείφετε τις φέτες του ψωμιού να αρωματιστούν ελαφρά. Τις αραδιάζετε σε ταψάκι και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο σε μια από τις πιο ψηλές σκάλες του φούρνου και ψήνετε για 3-4 λεπτά.

Ανακατεύετε το τριμμένο τυρί με τα φυλλαράκια του της ρίγανης. Βγάζετε το ταψάκι από τον φούρνο και πασπαλίζετε τις φέτες του ψωμιού με το μείγμα του τυριού. Τέλος, μοιράζετε από πάνω κυβάκια της βραστής γαλοπούλας και βάζετε ξανά το ταψάκι στον φούρνο και ψήνετε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βγάζετε τις μπρουσκέτες από τον φούρνο και τις σερβίρετε σε πιάτα ή πιατέλα μαζί με ντοματίνια κομμένα στη μέση, πασπαλισμένα με αλάτι χοντρό, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (προαιρετικά). 

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)