Δυτ. Ελλάδα: Η ΔΕΗ “απειλεί” με διακοπή ρεύματος οφειλέτες -Δεν ανταποκρίθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις

18/08/2016 | 09:20

Το «όπλο» του μπλακάουτ επιστρατεύει η ΔΕΗ προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει ένα κομμάτι των 2,3 δισ. ευρώ που της οφείλονται από επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Παρά το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών σε 36 δόσεις που παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση εκτιμά ότι υπάρχουν περί τους 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που εξακολουθούν να έχουν «κόκκινους» λογαριασμούς.

Παράλληλα, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ», άρχισε μέσα στον Αύγουστο να αποστέλει μέσα στον Αύγουστο ραβασάκια για εντολές αποκοπής με προτεραιότητα όπως λένε οι πληροφορίες όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και πάνω.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αριθμός αυτών των καθ’ έξιν κακοπληρωτών ανέρχεται σε τουλάχιστον 80.000.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με βάση το δημοσίευμα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που θα ξεκινήσουν το φθινοπωρινό «σαφάρι» διακοπών ρεύματος έχουν πάρει οδηγίες η αποκοπή να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην είναι δυνατή η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πρακτική ευρέως διαδεδομένη μέχρι σήμερα.

Ο δρόμος προς την μακροζωία: Πόσα λεπτά άσκησης χρειάζονται;

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η κατάψυξη ωαρίων;

Eurovision 2025 – Klavdia: Περνάει στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

Τζέιμι Λι Κέρτις: Από την αισθητική επέμβαση, στον εθισμό και την υποστήριξη της αληθινής ομορφιάς

Οι μελισσοκόμοι προειδοποιούν για την ανησυχητικά υψηλή θνησιμότητα μελισσών

Πολυφωνική Street Art Εκδήλωση στην Πάτρα: Μια Μουσική Συνάντηση στις Σκάλες της Πατρέως

Πριν και μετά την περίοδο: Tips για λιγότερο φούσκωμα

Βουλγαρία: Ο ΥΠΕΞ Γκεοργκίεφ στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ