Κάηκαν σπίτια στη Θάσο – Εγκλωβίστηκαν από τη φωτιά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

10/09/2016 | 17:13

Ανεξέλεγκτη καίει από τα ξημερώματα η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα εξαιτίας κεραυνών στη Θάσο. Τέσσερα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές στις περιοχές Ραχώνι, Πρίνος, Αλυκές και Λιμενάρια ενώ έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί  Άνω και Κάτω Καζαβήτι και το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά.

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Εγκλωβίστηκαν δύο βουλευτές!

Στην περιοχή των Καζαβητίων εγκλωβίστηκαν από τη 1:30 μ.μ. οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι, οι οποίοι είχαν ανέβει στο βουνό για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς.

Οι δύο άνδρες εγκλωβίστηκαν καθώς λόγω των πυκνών καπνών και της φωτιάς δεν μπορούσαν να κατευθυνθούν με ασφαλή τρόπο στον Πρίνο. Οι ίδιοι, μιλώντας στο «Kokkinokavalas.gr»,  περιέγραψαν την κατάσταση ως εφιαλτική.

Λίγες ώρες αργότερα οι δύο βουλευτές κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και να φτάσουν στο Πρίνο.

Πύρινος εφιάλτης – Πληροφορίες ότι κάηκαν σπίτια

Την ζοφερή κατάσταση εκτός από τους κατοίκους του νησιού βιώνουν και οι χιλιάδες τουρίστες που έχουν γεμίσει ασφυκτικά την Θάσο, ενώ και σήμερα μετέβησαν στο νησί εκατοντάδες για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική επι τόπου επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 πεζοπόρο, 11 ΟΤΑ, 3 μηχ/τα, 4 Α/Φ, 4 Ε/Π.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά στην περιοχή Θυμωνιά (βρίσκεται μεταξύ Αλυκής και μονής Αρχαγγέλου, στη νότια Θάσο) έχει καταστρέψει οικίες…

Πηγή: newsit.gr

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο