Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σάββατο

21/04/2017 | 13:22

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο. Όπως αναφέρει στη νότια χώρα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι η Πελοπόννησος, η Κρήρη, οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Στερεά.

Σημειώνεται ότι ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από τις Βαλκανικές χώρες φτάνουν στην Ελλάδα με συνέπεια να υπάρξει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει έως και τους 10 βαθμούς Κελσίου, με αποκορύφωμα το Σάββατο, οπότε και θα εκδηλωθούν τα κυρίως φαινόμενα.

Η άπνοια, σε συνδυασμό με την ξαστεριά που αναμένεται, θα διαμορφώσουν αρκετά επικίνδυνες συνθήκες για τις καλλιέργειες τα ξημερώματα της Παρασκευής και του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό του μηδενός κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Βόρειας Θεσσαλίας και της Θράκης.

Την Κυριακή, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σταδιακά σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως και 6 μποφόρ. Τη Δευτέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Γιατί πολλοί σκύλοι συμπεριφέρονται σαν γάτες;

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ που εφημερεύει την Κυριακή

68χρονος Βρετανός βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου

Ζέτα Μακρυπούλια: «Με ενδιέφερε πάρα πολύ ο έρωτας, όλη μου η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί»

Μαρκ Ρούτε: Tο ΝΑΤΟ παραμένει στο πλευρό της Ουκρανίας

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ επιστρέφει στο Φεστιβάλ των Καννών

Η ανέξοδη μάσκα ομορφιάς που θα μειώσει την ερυθρότητα στο πρόσωπο σου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 13 ανήλικοι που κατηγορούνται ότι ήταν μέλη της «συμμορίας των ακροδεξιών»