Σε απεργία προχωρούν τα σωματεία ηθοποιών και μουσικών

28/02/2018 | 20:01

Σε απεργία θα προχωρήσουν στις 15 Μαρτίου το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (Σ.Ε.Η.) και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Π.Μ.Σ.), όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Παράλληλα, τα δύο Σωματεία τόνισαν ότι θα προβούν και σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

«Αν όντως το υπουργείο ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους να υπογράψει τώρα 751 ευρώ βασικό μισθό, να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις, την επεκτασιμότητα και την υποχρεωτικότητα, κι όχι να επιμένει στους μισθούς πείνας των 586 ευρώ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα Δ.Σ. των Σωματείων.

Σχετικά με τις φθορές που υπέστη το υπουργείο, τα δύο Σωματεία στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «οι εργαζόμενοι ούτε μπήκαν μέσα να σπάσουν, ούτε να προκαλέσουν το παραμικρό, απλά άνοιξαν τις “ανοιχτές πόρτες” του υπουργείου».

Επιπλέον, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «αν το υπουργείο μιλώντας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), πιστεύει ότι μιλά με τους εργαζόμενους, να τους πληροφορήσουμε ότι η ΠΟΘΑ όχι μόνο δεν έχει συγκαλέσει ΔΣ εδώ και τρεις μήνες γι΄ αυτές της τις κινήσεις, παρά τα επανειλημμένα γραπτά μας αιτήματα, αλλά επιμένει να διαπραγματεύεται ένα περιεχόμενο άγνωστο τόσο στον κλάδο, όσο και στο Διοικητικό της Συμβούλιο, αγνοώντας αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων μας».

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γι’ αυτό και θα νικήσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Ψαροκροκέτες με μπακαλιάρο χωρίς πανάρισμα

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Την Παρασκευή ξεκινούν – Αναλυτικά το πρόγραμμα, βασικές οδηγίες για τους μαθητές

Πάτρα: “Ξεσήκωσε” την γειτονιά, του πέρασαν χειροπέδες

Βενεζουέλα: Εκλογές με αποχή της αντιπολίτευσης

«Στο τέλος της τετραετίας θα μιλάμε για ένα νέο ΕΣΥ» – Ο πολίτης και η κοινωνία στο επίκεντρο του κυβερνητικού έργου

Σαν σήμερα 25 Μαΐου

Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής