Μια τέλεια συνταγή για μαρινάδα!

21/12/2020 | 14:56

 

Μια τέλεια συνταγή για μαρινάδα για να κρατήσει τις μπριζόλες σας μαλακές και να τους δώσει έξτρα γεύση.

Πολλοί αρκούνται σε λίγα καρυκεύματα για να δώσουν γεύση στην μπριζόλα τους, κάποιοι άλλοι προτιμούν να την μαρινάρουν για να κάνουν το κρέας πιο μαλακό και να διατηρήσουν την τρυφερότητά του όσο μαγειρεύεται.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό.

Υλικά συνταγής για μαρινάδα

1 μέρος σάλτσα σόγιας
1 μέρος ελαιόλαδο
1 μέρος βαλσάμικο ξύδι
Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος.

Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Εκτέλεση συνταγής για μαρινάδα τριών υλικών για μοσχαρίσια μπριζόλα
Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…
Πηγή: iefimerida.gr 

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής