Κεφτεδάκια με σάλτσα μανιταριών

20/03/2021 | 12:00

 

 

Υλικά

450 γραμμάρια χοιρινός κιμάς

1 αυγό

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα

1 σκελίδα σκόρδο

2 φέτες ψωμί του τοστ

1 φλ. γάλα

2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά

Υλικά για τη σάλτσα μανιταριών

4 μανιτάρια

30 γραμμάρια βούτυρο

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

1 ποτήρι ζωμό κρέατος

1 σκελίδα σκόρδο

Μαϊντανός

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα, έτσι ώστε να γίνει μαλακό.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά, 1 αυγό, το μουσκεμένο ψωμί, την παρμεζάνα, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Στο τέλος προσθέτουμε και την τριμμένη φρυγανιά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δυο πλευρές.

Όταν τα κεφτεδάκια πάρουν χρώμα τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Και συνεχίζουμε τη σάλτσα μανιταριών.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Ύστερα ρίχνουμε το ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έτσι ώστε να μη σχηματιστούν σβώλοι. Τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι που έχουμε μαγειρέψει τα κεφτεδάκια, μαζί με 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά , στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφαιρούμε από τη φωτιά.

https://www.govastileto.gr/

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής

Στην Πάτρα ο Άδωνις Γεωργιάδης – Επίσκεψη στα νοσοκομεία με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (ΦΩΤΟ)