Εύκολη νηστίσιμη συνταγή για σουπιές με ούζο και ρύζι

27/04/2021 | 16:16

Τώρα με την νηστεία τα μαλάκια και τα οστρακοειδή έχουν την τιμητική τους.

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό σουπιές

9 κρεμμυδάκια φρέσκα

250γρ. κονκασέ ντομάτα

λίγο ελαιόλαδο

150ml ούζο

λίγο λευκό κρασί

750γρ. ρύζι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίξε λίγο λάδι στον πάτο της και άστο να κάψει. Παράλληλα, καθάρισε τις σουπιές σου- αν δεν τις έχεις πάρει ήδη καθαρισμένες- και κόψτες σε κομματάκια. Αφού κάψει το λάδι ρίξε μέσα τις σουπιές και μαγείρεψε τες για 4 λεπτάκια. Έπειτα πρόσθεσε το λευκό κρασί- περίπου ένα ποτηράκι- τη ντομάτα κονκασέ και το ούζο. Πρόσθεσε νερό να σκεπαστούν οι σουπιές και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

Σε αυτό το σημείο είναι ευκαιρία να βράσεις το ρύζι σου. Εγώ βάζω άγριο ρύζι γιατί μου αρέσει περισσότερο γευστικά. Αφού το βράσεις, ρίξτο στις σουπιές και ανακάτεψε για 3-4 λεπτά ακόμα. Τέλος πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι. Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά και κλείσεις το φαγητό, ψιλόκοψε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίξτα από πάνω. Οι σουπιές με ούζο και ρύζι είναι πανέτοιμες για σερβίρισμα!

Bonus Tips:

Όπως σου είπα εγώ προτιμώ το άγριο ρύζι, παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις το ρύζι της προτίμησης σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις και χταπόδι μαζί με τις σουπιές ή και καλαμάρι ή και γαρίδες. Τέλος, μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένο άνηθο. Δες επίσης πως να φτιάξεις ρεβίθια στον φούρνο με χρωματιστές πιπεριές!

 

ΠΗΓΗ

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου: H Αστυνομία μπλόκαρε τα τρακτέρ, πέρασαν πεζοί οι αγρότες, ξύλο, χημικά και χρήση κρότου-λάμψης (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Αίγιο: Για παρακώλυση συγκοινωνιών κατηγορούνται δύο αγροτοσυνδικαλιστές – Δικογραφία και για τον αποκλεισμό στην Αχαγιά

Τραγωδία σε παράδρομο της Ιόνιας Οδού – Νεκρός Πατρινός οδηγός φορτηγού μετά από ανατροπή (ΦΩΤΟ)

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας