Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη σε έναν από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες

31/12/2018 | 17:18

Υπό κακουργηματικού βαθμού κατηγορία για χρηματισμό, βρίσκεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, ο οποίος έχει διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που ελέγχονται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς. Επίσης, φέρεται να επιχείρησε να διαφύγει χθες από την Ελλάδα.

Ο πρώην σύμβουλος φέρεται να ήταν ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες που κατέθεσαν στοιχεία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, πλην όμως τέθηκε στο στόχαστρο των εισαγγελέων καθώς φαίνεται να προέκυψαν σε βάρος του στοιχεία για χρηματικά ποσά που κατά την εισαγγελική έρευνα σχετίζονται με τις πρακτικές της Novartis προκειμένου να κυριαρχήσει στην ελληνική αγορά φαρμάκου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε βάρος του εν λόγω προσώπου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις που ορίζει ο νόμος 1608/50 περί καταχραστών του Δηοσίου. Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το Εφετείο, ο κατηγορούμενος πλέον, πρώην σύμβουλος φαίνεται να επιχείρησε χθες το βράδυ να φύγει από την χώρα. Οι κινήσεις του κατηγορούμενου, που του αποδίδεται πως προσπάθησε κρυφά να μετακομίσει στο εξωτερικό, σήμαναν αμέσως συναγερμό στις εισαγγελικές αρχές που εξέδωσαν αμέσως διάταξη απαγόρευσης του από την χώρα, ενώ παράλληλα οι διωκτικές αρχές παρέλαβαν το διαβατήριο του.

Η υπόθεση του εν λόγω συμβούλου, που ουσιαστικά είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας μετά το πρώην στέλεχος της, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει επιπλέον εξελίξεις στη εισαγγελική έρευνα η οποία συνεχίζεται κανονικά για όλες τις πτυχές που αφορούν την φαρμακοβιομηχανία για πολιτικά και μη πρόσωπα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας στην κινητοποίηση για την Παλαιστίνη (ΦΩΤΟ)

Κοινή λογική και ΑΙ

Μητσοτάκης από Μέγαρα: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, οι φωνές του λαϊκισμού πάντα καραδοκούν

Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: «Γάμος με κουμπάρα την Μαριάννα Λάτση»

Καρπόφ: «Ο ΠΑΟΚ απέρριψε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ για Κωνσταντέλια – Έρχεται νέα κρούση»

Θύμα απαγωγής γιος επιχειρηματία: Ανάμεσα στους δράστες ο γνωστός Πατρινός τράπερ Ivan Greko – Απειλούσαν να του κόψουν τα δάχτυλα

Ο Σλοτ στοχεύει σε μακροχρόνια θητεία στο «Άνφιλντ»

Πέθανε ο βραβευμένος Βραζιλιάνος φωτοειδησεογράφος Σεμπαστιάο Σαλγκάδο