Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

04/04/2019 | 16:05

Την ανάκληση παρτίδας γνωστού συμπληρώματος διατροφής αποφάσισε ο ΕΟΦ, καθώς περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος, χωρίς το γάλα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Την ανάκληση της παρτίδας Τ2785-060418/1 του συμπληρώματος διατροφής CLEAR AMINO BCCA FRUIT PUNCH FLAVOR της εταιρείας CYBERNETICS SPORTS NUTRITION, διότι περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος χωρίς το γάλα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών. Το γάλα είναι αλλεργιογόνο συστατικό και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία TRIMMER ΑΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

ΕΛΤΑ: Ποια καταστήματα κλείνουν από τη Δευτέρα – “Λουκέτο” και στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής με ΙΧ – Στο νοσοκομείο ο δικυκλιστής (ΦΩΤΟ)