Γρίπη: Στους 152 οι νεκροί από την εποχική γρίπη – Άλλα δύο θύματα σε μία εβδομάδα

16/05/2019 | 17:51

Άλλοι δύο άνθρωποι προστέθηκαν στον κατάλογο με τα θύματα της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, κατά την προτελευταία εβδομάδα της εφετινής επιδημιολογικής επιτήρησης – λήγει στις 19 Μαϊου 2019.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), τα δύο θανατηφόρα κρούσματα καταγράφηκαν κατά το διάστημα 6 έως 12 Μαΐου.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 152.

Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τις 12 Μαΐου, έχουν καταγραφεί 388 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 374 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ωστόσο, ένδειξη για την αποδρομή της γρίπης αποτελεί το γεγονός ότι δεν καταγράφηκε την συγκεκριμένη εβδομάδα επιτήρησης κρούσμα σοβαρής γρίπης, που να χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πάτρα: Αδιανόητο περιστατικό – Έβαλαν εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι του επειδή κατέθεσε ως μάρτυρας σε περιστατικό που εμπλέκονται (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστικό περιστατικό βίας στην πλ. Γεωργίου – 15 άτομα πλάκωσαν στο ξύλο δύο ανήλικα αγόρια και τους τραυμάτισαν με κλειδιά τα πρόσωπα!

Θρήνος στην Πάτρα: “Έφυγε” η δικηγόρος Τέτη Τζαμαλούκα – Την Παρασκευή η κηδεία της

Αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου: Πότε παραδίδονται τα τελευταία χιλιόμετρα

Πάτρα: Νέο επεισόδιο μεταξύ ανηλίκων – Έστησε καρτέρι για να εκδικηθεί επειδή τον έδειραν το Σάββατο

Ξέσπασε ο Αντώνης Κανάκης: «13 ώρες εργασίας το 2025 σε μια ευρωπαϊκή χώρα και η Νίκη Κεραμέως με 1,3 εκατομμύριο»

Αχαΐα: Άνδρας υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Τούμπαρε ΙΧ – Ένα άτομο στο νοσοκομείο του Ρίου (ΒΙΝΤΕΟ)