Κρασί και ζυμαρικά: ποιο πάει με τι

02/04/2022 | 16:09

Οι ειδικοί του wineplus.gr κάνουν τη δική τους πρόταση για το τι να βάλουμε στο ποτήρι μας, αναλόγως τη σάλτσα που θα έχουν τα ζυμαρικά μας.

Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι η θέα και μόνο μιας αχνιστής μακαρονάδας είναι ικανή να θέσει σε λειτουργία τους σιελογόνους αδένες της πλειονότητας του γήινου πληθυσμού. Και θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες για την κομψότητα με την οποία τα σπαγγέτι γλιστρούν μέσα σε μια σάλτσα ντομάτας. Για την ακατανίκητη επιθυμία να τα βάλετε στο στόμα, τη βασανιστική ανάγκη να τα ψιλοκόψετε με τα δόντια. Και κυρίως για το κρεσέντο των αρωμάτων όταν δέσει το κρασί που, γουλιά-γουλιά απολαμβάνετε μαζί τους.

Με τα άσπρα μακαρόνια, που θέλουν μόνο βούτυρο και τυρί, επιλέξτε ένα λευκό κρασί, με μετριοπαθή οξύτητα και διακριτικά αρώματα. Ένα φρεσκότατο Σαββατιανό ή ένας Ροδίτης είναι ό,τι πρέπει.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε πυρομανής που δολοφόνησε δύο πυροσβέστες στην πολιτεία Άινταχο

Κατάκολο: Κρουαζιερόπλοιο επέστρεψε για ασθενή που υπέστη καρδιακή προσβολή

Δυτ. Ελλάδα: Του …έφυγε το ΙΧ και “καρφώθηκε” σε κολόνα ηλεκτροφωτισμού ΦΩΤΟ

Ο Τιμωρός: Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει στο φινάλε ΒΙΝΤΕΟ

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού

Παραγουάη: Προμηθεύτηκε μαχητικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσει τους εμπόρους ναρκωτικών

Ίντερ – Φλουμινένσε 0-2: Αποκλεισμός έκπληξη για τους «νερατζούρι» από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων

Υπό μερικό έλεγχο τα ξημερώματα πυρκαγιά σε εργοστάσιο – Ήχησε το 112 “κλείστε πόρτες και παράθυρα”