Καλαμάρι σοτέ σε 10 λεπτά

05/08/2022 | 12:41

 

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

2 ώριμες ντομάτες

500 γρ. καλαμάρι, κατά προτίμηση φρέσκο, χωρίς τη μεμβράνη του, κομμένο σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια (ζουλιέν)

½ πιπεριά τσίλι

Ανθός αλατιού

1 κ.σ. τα φύλλα από φρέσκο θυμάρι

8 φυλλαράκια πλατύφυλλος βασιλικός

2 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε ως εξής: Κόβουμε με ένα μαχαίρι περιφερειακά τον ομφαλό τους και τον αφαιρούμε. Τις αναποδογυρίζουμε και χαράζουμε έναν σταυρό στη βάση τους. Τις βουτάμε για 15-20 δευτερόλεπτα σε νερό που κοχλάζει. Τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε κατευθείαν σε πολύ κρύο νερό με παγάκια. Η φλούδα τους θα βγαίνει πάρα πολύ εύκολα τραβώντας την απλώς με τα χέρια. Στη συνέχεια τις κόβουμε κάθετα στα τέσσερα και αφαιρούμε τα σπόρια τους, κατά προτίμηση με ένα κουτάλι. Τις τρίβουμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν από τα πολλά ζουμιά.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα γουόκ σε πολύ δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλαμάρι για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το θυμάρι, το αλάτι και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο φαγητό τα φυλλαράκια βασιλικού και λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με μία πράσινη σαλάτα ή με φάβα.

https://www.in.gr/

Συνελήφθη εργαζόμενος ξενοδοχείου στα Χανιά για απόπειρα ασέλγειας σε 17χρονο

Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία στη Λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα – Τουλάχιστον 10 τραυματίες, ανάμεσά τους και ανήλικος

Ο γιατρός του Ντιόγκο Ζότα αποκάλυψε τις τελευταίες ώρες του σταρ της Λίβερπουλ – «Ταξίδεψε νύχτα για να αποφύγει τη ζέστη»

Αχαΐα: Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θάλασσα

Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας όταν πάτε βόλτα με τον σκύλο σας τις μέρες που έχει ζέστη

Τσιάρας: Οι εντατικοί έλεγχοι που προαναγγείλαμε έφεραν μαζικές αποχωρήσεις από το πρόγραμμα επιδοτήσεων για βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία

Τηλεγράφημα Λουκασένκο στον Τραμπ: Ζήτησε εξομάλυνση των σχέσεων του Μινσκ με την Ουάσινγκτον

Φωτιά στα Χανιά: Κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες και δύο ελικόπτερα