Θρεπτική σούπα καρότο με τζίντζερ

05/01/2023 | 13:47

Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της φυσικής άμυνας του οργανισμού.

 

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κύβοι με ζωμό λαχανικών

50 γρ. βούτυρο πλήρες

50 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

αλατοπίπερο

 

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μια κατσαρόλα αφήνουμε πρώτα το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνουμε και τα σοταρισμένα λαχανικά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα και τους κύβους λαχανικών και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσουν τα καρότα, σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με ένα μπλέντερ χειρός. Αν η σούπα μάς φανεί πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο νερό. Όση ώρα πολτοποιούμε ρίχνουμε και το τζίντζερ. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας όσο αλατοπίπερο κρίνουμε ότι χρειάζεται.

 

ΠΗΓΗ

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Μεθυσμένος τα έκανε λίμπα στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου

Πάτρα: Επιτέθηκαν σε τρεις 19χρονους επειδή ο ένας φορούσε μπλούζα με ελληνική σημαία!-Τους χτύπησαν με ρόπαλα και σιδηρογροθιές

Πάτρα: Ο οδοντίατρος που “έσπασε” ιατρείο, επιτέθηκε και σε αστυνομικό!

Οταν ο Άδωνις διάβασε την εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Πάτρα: “Κλειστή” για ώρες η Ακτή Δυμαίων- Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς