Ψαρόσουπα βελουτέ

29/01/2023 | 22:44

Υλικά

1 κιλό ψάρι για σούπα

50 ml ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 πατάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 μεσαία σελινόριζα, κομμένη σε χοντρά κομμάτια

3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

Xυμό από 1 λεμόνι

70 ml λευκό κρασί

0,25 γρ. κρόκο Κοζάνης

750 ml βραστό νερό (συνδυασμός νερού που έβρασε το ψάρι με απλό νερό)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λεμόνι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το ψάρι και το κόβουμε σε κομμάτια.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, αλάτι και μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ψάρι. Βράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ψάρι και το καθαρίζουμε προσεκτικά από τα κόκαλα. Σουρώνουμε το νερό και το κρατάμε στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα, τη σελινόριζα και το θυμάρι. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα τα λαχανικά.

Σβήνουμε με κρασί και λεμόνι. Προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μετράμε τον ζωμό από το ψάρι και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε βραστό νερό ώστε να φτάσουμε τα 750 ml.

Προσθέτουμε το νερό και τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Βράζουμε τα λαχανικά για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά.

Σερβίρουμε με καλά καθαρισμένο ψάρι, φύλλα καπουτσίνο, μπούκοβο και επιπλέον λεμόνι.

 

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα στο σπίτι του γνωστού γιατρού – Πλήθος φωτογραφιών και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων ακόμα και τα εγγόνια του!

Πάτρα: 25χρονος φοιτητής έκοψε τις φλέβες του στην Εστία του Πανεπιστημίου

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία