Kαιρός: Στα 5 – 6 μέτρα το ύψος των κυμάτων στα πελάγη

22/12/2019 | 18:06

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι  πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη το απόγευμα της Κυριακής με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα 8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ. 

Όπως αναφέρει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με το κυματικό αριθμητικό μοντέλο WAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το σημαντικό ύψος των κυμάτων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα φτάσει περίπου τα 5 μέτρα, ενώ στο Νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα φτάσει περίπου τα 6 μέτρα.

Επέστρεψε στις νίκες με ανατροπή στη Λιβαδειά ο Παναιτωλικός

Εβδομάδα ενημέρωσης για το μελάνωμα

Η ακραία ζέστη αυξάνει τους κινδύνους για τις έγκυες

Ά. Διαμαντοπούλου: «Μέχρι το τέλος της βδομάδας η πρόταση Προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ»

Δικαστής έκρινε ότι η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να επικαλείται νόμο του 18ου αιώνα για την απέλαση μεταναστών

Συνταγή για παγωτό μπανάνας

Εκτός εξάδας ξένων του Παναθηναϊκού ο Ναν για το Game 2 στην Πάτρα

Χρήστος Νικολόπουλος: Η αποκάλυψη για το τραγούδι «Υπάρχω»