Συκωταριά κρασάτη στο τηγάνι

30/05/2023 | 22:40

40′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Μερίδες: 3-4

 1 αρνίσια συκωταριά, βάρους περίπου 1 κιλού (επειδή οι συκωταριές δεν είναι διαθέσιμες όλο τον χρόνο, κάνουμε εγκαίρως την παραγγελία μας στον κρεοπώλη)
 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
 80 ml ελαιόλαδο
 χυμός από 2 λεμόνια
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε τη συκωταριά κρασάτη στο τηγάνι, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τη συκωταριά σε κομμάτια των 2 εκ. Την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό και τη στραγγίζουμε. Τη σκουπίζουμε σχολαστικά.
Βάζουμε τη συκωταριά, σκέτη, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αποβάλει τα υγρά της και να ροδίσει απαλά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί όλο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μετριάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τη συκωταριά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνει.
Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σείουμε καλά το σκεύος και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Συκωταριά κρασάτη στο τηγάνι

https://www.gastronomos.gr/

Μοίρα Τσιγγάνα
31/01/2026 | 08:47

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Σφοδρή καταιγίδα με ισχυρούς ανέμους στην Πάτρα – “Πέταξε” τσεκούρι από μπαλκόνι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!

Πάτρα: Κατέρρευσε σπίτι στην Ανω Πόλη (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αύριο οι κηδείες του 19χρονου και της 17χρονης που σκοτώθηκαν σε τραγικό τροχαίο στην Παραλία

Πύργος: Δένδρο έπεσε πάνω σε εν κινήσει τρένο – Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός- ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Πυροτεχνουργός της ΕΛ.ΑΣ βρήκε πολεμικό υλικό στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου – Χειροβομβίδες και βλήματα όλμου ως εκθέματα!