Λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια

03/09/2023 | 11:13

 

30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

 500 γρ. λιγκουίνι ή άλλο μακρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
 20 μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
 4 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
 200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
 1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
 τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
 100 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Για τα λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια, ξεκινάμε με μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λιγκουίνι με γαρίδες και κολοκυθάκια

https://www.gastronomos.gr/

Πάτρα: Θρήνος στο διαδίκτυο για τα παιδιά που χάθηκαν στο τροχαίο! Συντετριμμένοι οι φίλοι τους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Λουλούδια και κεράκια για το Νίκο και την Αγγελική στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας – “Παγωμένη” Κυριακή για την πόλη (ΦΩΤΟ)

Σοκαρισμένη η Πάτρα από το τραγικό τροχαίο – Ποια είναι τα δύο παιδιά που έχασαν την ζωή τους, 19 και 17 ετών!

Πάτρα: “Εφυγε” στα 59 του ο επιχειρηματίας Αντώνης Λαλιώτης – Την Τρίτη η κηδεία του

Πάτρα: Θλίψη για το θάνατο 59χρονης – “Έφυγε” ξαφνικά

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: Ένας νεκρός από φωτιά σε σπίτι στον Καστελλόκαμπο – Πρώην διαιτητής το θύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο παλαίμαχος διαιτητής βόλεϊ Σάββας Ιορδανίδης το θύμα της φωτιάς στον Καστελλόκαμπο

Πάτρα: Σοκαριστική καταγγελία – “Έπιασε τη μητέρα μου από το λαιμό, την πέταξε στο κρεβάτι και την βίασε”!