Βρέθηκαν σωσίβια από το καναδικό ελικόπτερο που συνετρίβη δυτικά της Κεφαλονιάς

30/04/2020 | 20:14

 

‘Ένα ιταλικό αεροσκάφος MPA (Marine Patrol Aircraft) εντόπισε σωσίβια που ανήκουν στο μοιραίο καναδικό ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα σωσίβια βρέθηκαν εντός του FIR Ρώμης, 82 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς και τα διακριτικά τους φαίνεται να παραπέμπουν στο μοιραίο ελικόπτερο CH-148 Cyclone, που συνετρίβη χθες στις 8.15 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα επέστρεψε το ελικόπτερο Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, με το 4μελές πλήρωμα, που είχε σπεύσει από τα ξημερώματα στην περιοχή συνδράμοντας στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στις 16.50 απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο από τις 17.30 θα συνδράμει στις έρευνες εντοπισμού της ατράκτου του ελικοπτέρου. Μέχρι στιγμής, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν βρεθεί κάποια συντρίμμια και η σορός ενός άνδρα από τα συνολικά 6 μέλη του πληρώματος που αγνοούνται.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337) κλάσης Halifax απ’ όπου επιχειρούσε στο πλαίσιο των περιπολιών του ΝΑΤΟ SNMG2. Τα ίχνη του χάθηκαν στα 20.15 οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Επέστρεψε στην Αλβανία και ανακοινώθηκε από τη Βιλάζνια ο Κούρος

Πρωτοφανής επίθεση σε γνωστή Πατρινή στην επίσημη σελίδα του Δήμου – Έντονη αντίδραση και από Σβόλη

Πατρών – Πύργου: Στο 80% η πρόοδος των εργασιών – Νέα επίσκεψη Ταχιάου

Επιστροφή ενοικίου: Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι

Χρήστος Κούτρας: «Χρειάζεται και η ενημέρωση και η ψυχαγωγία σε ένα κανάλι»

Τα κόκκινα ελάφια της Πάρνηθας εξαφανίζονται: Έχουν μείνει μόνο 49, τι φταίει

Νέο θρίλερ με τη δολοφονία του Γιώργου Καριώτη – Συνελήφθη 41χρονος μετά από 3 χρόνια, η μαρτυρία που τον «έκαψε»

Πάτρα: Το βουλκανιζατέρ της Κυριακής