Η αλλαγή που έρχεται στα ΜΑΤ

30/06/2020 | 12:48

 

Ένας άνδρας των ΜΑΤ σε κάθε διμοιρία από ‘δω και πέρα δεν θα κρατάει ρόπαλο και ασπίδα αλλά… κάμερα.

Ακολουθώντας το πρότυπο της γερμανικής αστυνομίας, η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, προμηθεύεται είκοσι κάμερες υψηλής ευκρίνειας με αντικραδασμικές λαβές και έξι αναμεταδότες εικόνας, ώστε να καταγράφονται πλήρως οι κινήσεις και η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η εικόνα θα μεταφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εκτιμάται κάθε φορά η κατάσταση και να δίνονται οι ανάλογες εντολές όταν προκύπτουν επεισόδια με διαδηλωτές. Τα πλάνα θα είναι πανοραμικά ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση στο υλικό εάν τυχόν καταγγείλουν φαινόμενα άσκοπης ή υπέρμετρης αστυνομικής βίας.

Από τη στιγμή που θα υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε διμοιρία που θα εκτελεί χρέη εικονολήπτη κρατώντας κάμερα σε ύψος 2,5 με 3 μέτρα με ειδικό πτυσσόμενο κοντάρι, φαίνεται ότι αποσύρεται ο αρχικός σχεδιασμός που ήθελε τους άνδρες των ΜΑΤ να έχουν μικροκάμερες στις στολές ή στα κράνη τους στα πρότυπα της γαλλικής αστυνομίας, με το σκεπτικό ότι η εικόνα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολλές φορές κουνημένη και θολή.

Το κόστος για την αγορά όλων των καμερών και των αναμεταδοτών αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 40.000 έως 60.000 ευρώ.

Τραγωδία στην Αχαΐα – “Έσβησε” 6χρονη

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: «Αυτά που θα πει θα προκαλέσουν σοκ – Η δολοφονία του Παναγιωτάκη θα συγκλονίσει περισσότερο από όλες»

Πάτρα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του

Κ. Αχαΐα: Οδήγηση τέλος για τον 63χρονο που δεν είχε δίπλωμα, παραβίασε STOP και τραυμάτισε σοβαρά εργαζόμενη του “Βοήθεια στο Σπίτι”

Πάτρα: Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου που έκανε αναστροφή και τραυμάτισε οδηγό μοτοσικλέτας – Δεν είχε ούτε δίπλωμα!

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ τριών ατόμων – Βγήκαν μαχαίρια!

Αδιανόητη τραγωδία στο Αγρίνιο – Πατέρας παρέσυρε με το όχημά του και σκότωσε το 2χρονο παιδί του

Στην Πάτρα η Ειρήνη Μουρτζούκου: Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Κυριακή – «Φόνισσα» φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)