Στην Κρήτη θα καταπλεύσει το «Αϊζενχάουερ»

25/07/2020 | 09:18

 

Στην Κρήτη αναμένεται να πλεύσει το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο-γίγας «Αϊζενχάουερ» συνοδευόμενο από 12 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ. 

Το γιγάντιο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα διασχίσει την διώρυγα του Σουέζ σήμερα Σάββατο. 

Κατά τη διέλευσή του νοτίως της Κρήτης θα υπάρξουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Στην άσκηση αναμένεται να λάβουν μέρος ελληνικά F-16 από το αεροδρόμιο της Σούδας και F-18 του αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Ο αμερικανικός στόλος, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα κινείται τις επόμενες ημέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το αεροπλανοφόρο φέρει περίπου 90 πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, και έχει πλήρωμα 5.600 άτομα. Η παρουσία του κρίνεται ως σημαντική εν μέσω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων.

Ο Ματίας Αλμέιδα αποχαιρέτησε τους παίκτες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια της Τούμπας

Κηδεύονται στην Πάτρα

Μητσοτάκης από τη Ρώμη: Η ιταλική πλευρά θα επενδύσει 360 εκατομμύρια ευρώ για νέα τρένα και αμαξοστάσια

Τραγωδία στο Φαράγγι της Νέδας: «Βρήκα το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του» – Τι λέει ο άνθρωπος που το εντόπισε στο ποτάμι

“Αγαμέμνων: Ο Κύκλος του Αίματος”, στο Επίκεντρο+

Ελληνικό: Μυστήριο με τους τρεις θανάτους οικογένειας μέσα σε 13 ημέρες

Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αιγιαλείας με τον Σωκράτη Φάμελλο 

Αστυνομικός στη ΓΑΔΑ αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του