ΟΑΕΔ: 800 ευρώ σε ανέργους εντός του Σεπτεμβρίου -Ποιους αφορά

02/09/2020 | 21:53

 

 

Η κυβέρνηση νομοθετεί μια σειρά από παρεμβάσεις για ανέργους που δυσκολεύονται να ξαναμπούν στην αγορά εργασίας εν μέσω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, με τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης προβλέπεται:

– Μείωση του απαιτούμενου αριθμού ημερών ασφάλισης από 100 σε 50 για το επίδομα ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα. Έτσι χιλιάδες εποχικοί που φέτος εργάστηκαν όχι σε ολόκληρη την τουριστική σεζόν, θα λάβουν εντέλει το επίδομα ανεργίας που δικαιούνται για τον χειμώνα (399 ευρώ ανά μήνα για 3 μήνες).

– Δίμηνη παράταση του επιδόματος του ΟΕΑΔ (των 399 ευρώ το μήνα) για όσους η επιδότηση ανεργίας τους έληξε εντός του καλοκαιριού. Για όσους δηλαδή έληξε τον Αύγουστο, δικαιούνται τώρα να πάρουν άλλα 2 μηνιαία επιδόματα (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) σε δύο δόσεις. Ομοίως και εκείνοι που έχασαν το δικαίωμα τον Ιούλιο.

Οι άνεργοι που ολοκλήρωσαν τη 12μηνη επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, αναμένεται να λάβουν τα 800 ευρώ των 2 μηνιαίων επιδομάτων μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Σεπτεμβρίου.

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης